Ekspert: Hispaania asemel puhatakse Eestis

Anette Välja 29. mai 2020

 

Koroonaviirusest tin­gitud muutused on juba mõju avaldanud kinnisvaraturulegi: tehinguid on võrreldes eelmise aastaga tehtud vähem ja lühiajalise üürimise asemel soovitakse kortereid anda pikaajalisele rendile. Ometi pole suurt hinnalangust veel toimunud.

LVM Kinnisvara juhatuse liikme Ingmar Saksingu sõnutsi tehaksegi praegu tehinguid umbes viis kuni kümme protsenti tipuhindadest odavamalt. “Kui palju hinnad kukuvad, on miljoni dollari küsimus, aga koletut, poole võrra kukkumist pole praeguse seisu põhjal ette näha,” arvas ta.

Maa-ameti avaldatud statistikast nähtub, et eluruumina müüdud korterite hind on Pärnus aastaga langenud umbes seitse protsenti.

Enim mõjutab langus Saksingu väitel laenurahaga ostetud vanemaid tüüpkortereid, sest nende turul valitseb tihedaim konkurents. “Kui üks müüja küsib Oja tänava kahetoalise eest palju, leiad kõrvalmajast odavama,” sedastas ta.

Saksingu väitel on üldine üüriturg aga olukorraga kõige kiiremini kohanenud. Hinnad on küll langenud ja pakkumisi juurde tulnud, aga üürnike puudust pole. “Kui ostmine muutub raskemaks, on üürikorter asenduskaup,” sõnas ta.

“Kui liikumispiiranguid ei tule, puhatakse Hispaania asemel sel suvel Eestis ja kindlasti on üks eelistusi suvepealinn,” arvas Saksing ja lisas, et Pärnus näeme suvel turiste lähiriikidestki.

Allikas: parnu.postimees.ee

Rubriigid

Arhiiv

Teie kiri on saadetud

×
×