LVM Kinnisvara: Pärnu sai esimese Gruusia restorani

Anniki Leppik 20. mai 2011

Pärast pikalt kestnud ehitustöid avati Pärnus Hommiku tänaval linna esimene Gruusia restorani Kolhethi, mis ei peegelda Taga-Kaukaasias paikneva 4,5 miljoni elanikuga riigi elu pelgalt kokanduslikus mõttes, vaid toob suvepealinna killukese ehtsat Gruusia elustiili, inimesi ja ellusuhtumist.

Kolhethi on kahe sõbra, eestlase ja grusiini ühisprojekt, millele panid õla alla mõlema perekonnad, sõbrad ja mõttekaaslased, aidates talgute korras ruume renoveerida. Restoranisaalis, millele tulevikus plaanitakse maja teise tiiba laiendus ehitada, on säilitatud vana puumaja palkseinad ja laetalad, sisustuses kasutatud rohkelt gruusiapäraseid elemente, värvilahendus loodud soe ja hubane.

Hoolikal kuulamisel võib klient avatud köögist tabada gruusiakeelseid lauseid, sest Kolhethi peakokk toodi spetsiaalselt restorani pärast Eestisse. Hea õnne korral saab rahulikumal hetkel tabada peakoka ning restorani grusiinist omaniku kitarri saatel kodumaiseid viise ümisemast. Reklaamlause “Paljude eestlaste kodu” ei tundugi selle taustal vaid sõnakõlks.

Mis menüüd puutub, siis legendaarseid Džafar Keburia tšeburekke mäletavad paljud pärnakad kunagiselt vanalt turult. Nüüd leiab need üle aastate restorani söögikaardilt, kõrvuti Gruusia pelmeenide ja loomulikult selle rahvaga lahutamatult kokku käiva sašlõkiga.

LVM Kinnisvara: Pärnu sai esimese Gruusia restorani

Pärnu sai esimese Gruusia restorani

Rubriigid

Arhiiv

Teie kiri on saadetud

×
×